Manieren om van je tuin een stukje natuur te maken

Niet iedereen is van nature geweldig in tuinwerk, daarbij is het onderhouden van het eindeloze aantal planten vaak de boosdoener. Gelukkig zijn er alsnog manieren om een prachtige natuurlijke tuin te kunnen realiseren zonder dat je daarbij constant in de tuin aan het werk bent. Dit is voor sommige mensen gewoonweg niet haalbaar vanwege werk of dergelijke zaken. Dit artikel zal enkele manieren aankaarten om je tuin een natuurlijke uitstraling te geven.

Een houten veranda

Een houten veranda geeft een natuurlijke sfeer, daarbij hoort het natuurlijk ook wel bij je huis te passen en helemaal bij je tuin. Indien je er vol voor gaat om een natuurlijke uitstraling in je tuin te realiseren is het een leuk idee om een veranda te laten plaatsen. Vooral klassieke woningen gaan geweldig samen met houten veranda’s. Indien het je leuk lijkt om ook een houten veranda in je tuin te laten plaatsen is het verstandig om eerst een adviesgesprek met een verandaspecialist in te plannen zodat je niet tegen onverwachte zaken aanloopt.

Veel kleur

Kleur, kleur en nog eens kleur. Dat is de sleutel naar een natuurlijke uitstraling. Het is niet de bedoeling dat je alles op kleur rangschikt maar het gebruik van felle kleuren creëert een leuke natuurlijke uitstraling. Indien je tuin groot genoeg is kan het ook leuk zijn om één of meerdere bomen te plaatsen. Denk er daarbij wel aan dat de wortels van een grote boom erg ver door kunnen groeien en ook enige bestrating in je tuin kan aantasten.

Grindpad

Een leuk grindpad of kiezelstenen pad door de natuur in je tuin heen maakt het helemaal af. Als je dit op een goede manier doet (geen volledig recht pad, maak er wat bochten in) creëer je het gevoel dat je in een park loopt, niet in een achtertuin.
Mocht je geen tijd hebben om je achtertuin zelf te onderhouden is het wellicht interessant om de hulp van een hovenier in te schakelen om het tuinonderhoud van je over te nemen.